Wat houdt jou tegen?

Het Centraal Bureau voor de Statistiek laat deze week zien hoe slecht het met de bouwsector in Nederland staat en hoeveel architectenbureaus het hoofd niet meer boven water kunnen houden. Dit wordt in een helder artikel verder toegelicht op de website van De Architect, het platform voor kennis en inspiratie.

Aangezien er een flink aantal architectenbureaus in mijn klantenbestand zitten die ik met veel kennis, ervaring en passie help, heb ik deze informatie eens goed tot mij laten doordringen. Vooral om te kunnen bedenken hoe ik mijn favoriete doelgroep goed kan helpen en waar deze bedrijven nu de meeste behoefte aan hebben.

Voor steeds meer architectenbureaus, maar ook voor aannemers en ingenieursbureaus, moet een belangrijk deel van de broodnodige omzet uit het buitenland komen. Tijdens de Internationale Bouwbeurs die onlangs in Utrecht werd gehouden was een opvallend groot aantal Duitse organisaties aanwezig. Hier liggen volgens mij diverse kansen.

Niet alleen zijn er veel Duitse toeleveranciers die hun afzetmarkt in Nederland willen vergroten, maar er is een toenemende vraag naar Nederlandse (onder)aannemers voor het uitvoeren van een breed scala aan bouwwerkzaamheden in Duitsland. Daar heb ik een workshop gevolgd waar onder andere de Stichting Nederlands-Duitse Bouwexport (Nedubex) sterk was vertegenwoordigd, een platform dat bouwbedrijven met exportambities goed kan helpen.

Zodra de exportstap is gezet, werd ook hier weer duidelijk hoe enorm belangrijk een professionele aanpak van marketing, communicatie en vertalingen zijn. En op dat vlak zou ik op een simpele manier veel kunnen bijdragen. Ik heb daarom een vraag aan jou:

Wat houdt jou tegen om meer (bouw)omzet te halen uit het buitenland?

  • Gaat het om de kosten?
  • Zit het ‘m in het cultuurverschil?
  • Maakt onbekend ook onbemind?
  • Heb je zelf niet alle kennis in huis?
  • Zie je allerlei communicatieve hindernissen?

Deel hieronder wat jij nodig hebt! Dan vertel hoe ik je, samen met mijn netwerk, kan helpen!

Op jouw internationale succes!