Waar laat jij je door inspireren?

Jij bent als ondernemer of professional altijd op zoek naar meer succes, nieuwe uitdagingen en meer persoonlijke groei. Daarvoor heb je in ieder geval inspiratie nodig. De vraag die ik vandaag wil stellen is “Hoe kom je aan inspiratie?”

Laat ik beginnen bij mezelf. Ik laat me graag inspireren door anderen, ik lees graag, ik praat graag met andere mensen en ik netwerk met plezier. Inspiratie kan ik vinden in grote en kleine dingen en inspiratie is voor mij de brandstof waar mijn motor op draait.

Ik wil hier graag drie video´s op het gebied van taal, communicatie en marketing laten zien die mij echt inspireren.

In deze video laat Simon Sinek op simpele en indrukwekkende wijze zien dat de meeste bedrijven in eerste instantie naar klanten en prospects communiceren “wat” zij doen, en daarna “hoe” ze dat doen. Een groot aantal van ‘s werelds meest succesvolle bedrijven, zoals Apple, doet het anders: die bedrijven communiceren “waarom” zij doen wat ze doen. En mensen beslissing veel sneller tot kopen als zij weten waarom een bedrijf iets doet en waar een bedrijf in gelooft. Een succesvolle strategie, die Simon Sinek helder heeft omschreven met zijn “Golden Circle”.

Mocht je nu ook door Simon Sinek zijn geïnspireerd, dan kun je zijn boek over dit onderwerp ook in het Nederlands lezen. “Begin met het waarom”

Kunstenares Kate Hartman maakt gebruik van draagbare elektronica om te onderzoeken hoe we communiceren, met onszelf en met de wereld. In deze eigenzinnige en tot nadenken stemmende talk, toont ze de ‘Praat met jezelf Hoed’, het ‘Opblaasbare Hart’, het ‘Omhels een Gletsjerpak’ en andere onverwachte uitrustingen. Dit is een geweldige en leuke manier om eens ‘outside the box’ te denken.

Keith Chen praat in deze video over de link tussen taal en ons denken en gedrag.

Als econoom van Chinese afkomst wilde hij vooral onderzoeken wat de invloed van taal is op iemands vermogen om voor de toekomst te sparen. Zijn onderzoeksresultaten wijzen uit dat taal wel degelijk invloed heeft, en niet zo zuinig ook!

Nu is het de beurt aan jou! Vertel hieronder wat jou inspireert

Op jouw internationale succes!