Hoe werkt een review website?

NederlandReview!

Weet u precies waar u aan begint en wat u kunt verwachten.

Voor je iets van een winkel koopt, een verzekering aangaat of besluit met een bepaald servicebedrijf in zee te gaan wil je natuurlijk zeker weten dat je met een betrouwbaar bedrijf te maken hebt. Van een bedrijfswebsite kun je dit vaak niet afhalen. Allemaal beweren ze echter de beste te zijn en de goedkoopste producten of diensten aan te bieden. Dus hoe kun je erachter komen of een bedrijf hetgeen wat het beweerd wel echt waarmaakt? Dat kunnen alleen echte klanten van een bedrijf je vertellen. Deze kun je lezen op een website als Reviews International. Maar wat doen die nou allemaal? Wat heb je eraan deze reviews te lezen? En wat houdt die website nou allemaal in? Daar zullen we je nu wat meer over vertellen.

Wat Doet Reviews International?

Op Reviews International worden allerlei soorten bedrijven verzameld. De mensen achter Reviews International schrijven dan een stukje over het bedrijf zodat je weet over wat voor een bedrijf het gaat. Vervolgens kunnen jij en andere klanten die met een bedrijf te maken hebben gehad een review achter laten. Ook kun je er reviews lezen die zijn achtergelaten door andere klanten van het bedrijf. De reviews op de website worden, in tegenstelling tot de reviews op veel bedrijvenwebsites, niet aangepast of verwijderd alleen omdat er wat negatieve punten instaan. Ze willen ervoor zorgen dat iedere eerlijke review gelezen kan worden door potentiƫle klanten van het bedrijf. Het uiteindelijke doel van de website is om ervoor te zorgen dat alleen de beste bedrijven en diensten blijven bestaan en de slechte bedrijven eruit worden gefilterd. Er is begonnen met NederlandReview, maar al snel volgde BritainReviews (Britse tak), US-Reviews (Amerikaanse tak) en ErvaringenSite (Belgische tak). Ze zijn nu zelfs aan het uitbreiden naar Duitsland en Spanje.

Waarom Lees Je deze Reviews?

Ook jij bent vast wel eens beduveld door een bedrijf wat niet te vertrouwen bleek. Misschien is de wasmachine of gadget die je besteld hebt wel helemaal nooit aangekomen of heeft een stel klusjesmannen de lekkage alleen maar erger gemaakt in plaats van beter. In dat geval wilde je vast dat je van tevoren had geweten welk bedrijf je in de arm ging nemen. Daarom is het verstandig om eerst wat onafhankelijke reviews te lezen over een verzekering, bank of ander bedrijf. Deze reviews en de meningen, ervaringen en beoordelingen die daarin gedeeld worden kunnen je informeren over hoe een bedrijf met hun klanten omgaat. Ze kunnen je bijvoorbeeld waarschuwen voor de kleine lettertjes waarachter een autodienst zich verstopt. Ook kunnen ze je vertellen of een restaurant je goed eten voorschotelt en welk dieet voor de meeste mensen het beste werkt. Ze kunnen je behoedden voor geldleners die niet zo eerlijk zijn over de rente die je moet betalen of over vakantieadressen die toch erg tegen zijn gevallen. Ook worden natuurlijk de goede bedrijven door hen beloond met positieve reviews en een goed cijfer. Zo weet je zeker dat een bedrijf betrouwbaar is en aan je verwachtingen voldoet.

Hopelijk behoeden de reviews op Reviews International je voor een persoonlijke ervaring met een bedrijf dat zich beter voor doet als het is.

Laat vooral ook zelf je review achter of deze nou positief of negatief is.